Orgona

Orgona

Tavaly a munkahelyemről hazafelé virágról-virágra haladtam. Szinte mindegyik illatfelhőjébe megfürödtem. :D

Amikor bezártságot feledve kimozdultunk barátaimmal, elámultam, hogy virágzik az orgona. Nagyon szeretem az illatát. Sajnos már hervadtak a virágok. Ezen a tavaszon ez is kimaradt. 

Egy hét múlva egyik barátnőm fákat szeretett volna venni, ezért kertészetbe mentünk. Figyeltem a szebbnél szebb virágokat. Persze kezembe is akadt pár darab. Ti jöttök velem. Barátnőm értő szemmel figyelte a növényeket. Kutatott tovább.

Magára hagytam. Hívást éreztem. Előre, a kis tó felé. A nyárfa szálló pihéi beterítették a tájat. Lépegettem, csodáltam a kertet. Vitt a szívem. Figyeltem, hová jutok. Egyszerre megálltam az orgonák előtt. Rájuk csodálkoztam. Még kicsik voltak. Cserépben, pici levelekkel és teli virágokkal előttem pompáztak.

Törpe orgona. Kicsi marad! Lehet cserépben ide-oda pakolni, hogy neki és mindenki másnak jó helyen legyen. Fontos szempont.

Kiválasztottam az enyémet. Jött velem haza.

Persze nem egyedül. Szegfű, levendula és menta társaságában.

Virágba borul a kicsi kert, és a szívem.

Az orgona illata összeköt emlékekkel, gyermek dalokkal, személyekkel.

Eljutott hozzám, amire vágytam. Nem kértem én. A szívem, lelkem vágyott rá. Egy sóhaj volt csupán. Teljesült.

Lehet mindent így kellene kérnünk, amire vágyunk? Szívből mondott sóhajként, amelyet elengedünk, és száll a Mindenható felé. Ajándékként ér minket, amikor épp itt az ideje. S rácsodálkozunk, hogy tényleg ezt szerettük volna. Gyermeki szeretettel a szívünkben elfogadjuk, és megköszönjük. Szeretettel, hittel a szívünkben. 

Köszönöm Atyám, hogy meghallgatsz és figyelsz ránk. 

Szeretlek.